Кајак у школе

Komentari(0) | Autor:Slaviša 12. новембар 2014. Poslednja izmena: 12. новембар 2014.
И ученици Основне школе "Ђорђе Крстић" имаће прилику да у наредних месец дана похађају бесплатну школу кајака на Ади Циганлији. Школа је део пројекта „Кајак у школе" који је пре нешто више од месец дана покренула Градска општина Чукарица у сарадњи са Наутичким клубом Београд. Пројекат су подржале и наше вицешампионке света сестре Николина и Оливера Молдован које су о својим првим тренинзима управо у Наутичком клубу Београд говорили на првој презентацији у једној од чукаричких шлкола.
Велико интересовање за кајак већ су показали основци школа „Филип Кљајић-Фића" и „Уједињене нације", а прилику да нешто више науче о овом спорту и можда почну да тренирају имали су данас ученици Основне школе „Ђорђе Крстић".

Малишане, који су присуствовали промоцији пројекта поздравио је др Милан Пирнат помоћник председника Општине који је рекао да је бављење спортом увод у дуг и здрав живот, да ће им спорт донети велику радост како због постигнутих резултата и успеха тако и због дружења. "Интерес Чукарице је да будете здрави, а овакав спорт може управо да вам пружи, здравље, боравак на свежем ваздуху.Зато је Општина препознавши клуб који жели да вас окупи и представи вам кајак и подржала ову акцију", додао је др Пирнат.

„Кајак у школе" део је пројекта „Бесплатан спорт" за све ученике првог и другог разреда чукаричких основних школа. Циљ пројекта је правилан раст и развој деце.

После презентације школе кајака, коју је одржао директор клуба Славиша Стaјовић малишани су, показавши велико интересовање испробали и практично како изгледа веслање у кајаку.

XS
SM
MD
LG