Nautički klub “Beograd” osnovan je 1958. godine kao motonautički klub ”Radnik” i u to vreme se bavio motonautičkim sportom. Bio je vodeći u tom sportu u SFR Jugoslaviji, imajući u svojoj postavi brojne šampione: Dragoljub Kokotović, Aleksandar Miki Ćetković, Predrag Stojanović, Bogoljub Ćirović, Iva Lekić i mnogi drugi.
2004. godine menja ime u Nautički klub „Beograd” i od tada u klubu jedina sportska aktivnost postaje kajak-kanu sport. Za veoma kratko vreme klub počinje da postiže značajne rezultate na kajakaškoj sceni Srbije.Kao kruna prvog četvorogodišnjeg cilusa 2004-2008 došla je titula prvaka Srbije Maksimović Aleksandra u disciplini C-1 5000 m, kao i medalje na Kupu Srbije Maksimović-Čemerlić u disciplini C2 na 500m i 200m - dva druga mesta.
2012. godine klub postiže zapažene rezultate u kajaku na divljim vodama gde postaje ekipni prvak države u svim uzrasnim kategorijama od pionira do seniora u kajaku na divljim vodama u disciplini spust. Najbolji međunarodni rezultat u ovoj godini ostvaruje Sreten Biljić osvajanjem 6. mesta na Svetskom kupu na divljim vodama.
2013. godina će nadamo se postati prekretnica za naš klub jer naše članice od januara meseca su postale Olivera i Nikolina Moldovan. Njih dve su klubu dobele i prvi veliki međunarodni rezultat osvajanjem zlatne medalje na I Svetskom kupu koji je održan u Segedinu,m a isti uspeh su osvarile i na II Svetskom kupu koji je održan u Račicama.

XS
SM
MD
LG