Бесплaтна школа кајака у Основној школи „Уједињене нације"

Komentari(0) | Autor:Slaviša 05. новембар 2014. Poslednja izmena: 05. новембар 2014.
Настављајући пројекат „Кајак у школе" општина Чукарица и Наутички клуб Београд организују током новембра месеца бесплатну школу кајака за ученике Основне школе „Уједињене нације". После малишана из школе „Филип Кљајић-Фића", где је пројекат пре месец дана започет основне елементе кајака научиће и ђаци још једне чукаричке школе.
Презентацији пројекта у школи „Уједињене нације" присуствоало је данас више од 200 ученика, које је у име председника Општине и у своје лично име поздравила Стана Лукић члан Већа општине Чукарица.
„Градска општина Чукарица се труди да вама деци Чукарице обезбеди што више бесплатних спортских активности"; рекла је Стана Лукић. „ Данас смо вам у госте довели Наутички клуб Београд, како би сте се ближе упознали са овим спортом, а имаћете и сами прилику да на ергометрима пробате како је то возити кајак". Стана Лукић пренела је малишанима поздраве наших вицешампионки света Николине и Оливере Молдован које су ван Србије тако да данас нису могле да присуствују промоцији .
Она је рекла да ће ускоро у школи „Уједињене нације почети и бесплатне школе кошарке и спортске ритмичке гимнастике и позвала све чукаричке основце да заједно са својим родитељима бесплатно користе затворени базен у балон хали на Кошутњаку недељом од 12:30 до 14:30.

Са основним елементима кајака ученике Основне школе „Уједињене нације упознао је директор Наутичког клуба Београд Славиша Стaјовић.

После видео презентације присутни ученици су уз помоћ ергометра имали прилке да сами пробају како то изгледа возити кајак након чега је уследило и такмичење дечака и девојчица уз симулацију трке на 50м.

Због великог интересовања малишана симулација вожње кајака на ергометру настављена је и наредног часа иако је првобитно планирано да презентација траје 45 минута.


XS
SM
MD
LG