Fudbalski klub Busije je srpski fudbalski klub iz Busija, u opštini Zemun. Klub je osnovan 29. Novembra 2003. godine u istoimenom naselju. Trenutno se takmiči u Međuopštinskoj ligi - grupa A, šestom takmičarskom nivou srpskog fudbala.

Prva takmičarska sezona kluba bila je sezona 2004/05. Najveći uspesi ostvareni su u sezonama 2010/11 i 2012/13., kada je klub završio takmičenje na drugoj poziciji. U sezoni 2012/13. FK Busije su tokom cele sezone bile dominantne, ubedljivo prve na tabeli, sve do poslednjeg kola, gde su dočekali Institut iz Zemun Polja. Dovoljan je bio bod za potvrdu prvog mesta i plasman u viši rang, ali su gosti bili uspešniji i pobedili rezultatom 0:2. Cilj kluba je da u predstojećim sezonama uspe da izbori toliko željeni plasman u viši rang, kao i da iz godine u godinu raste i napreduje.

Reorganizacijom liga Fudbalskog saveza Beograda 2013. godine, FK Busije, kao i ostali klubovi tadašnje Treće Beogradske lige (sedmog ranga takmičenja) prelaze u ligu iznad, koja opet predstavlja najniži rang takmičenja (u ovom slučaju šesti). Osnovni zadatak i cilj kluba je razvoj i omasovljavanje fudbala kao sporta. Pošto u svom naselju nemaju fudbalski stadion, FK Busije kao domaćin igra u Ugrinovcima, na terenu fudbalskog kluba Sinđelić.