Fudbalski klub Busije je srpski fudbalski klub iz Busija, u opštini Zemun. Klub je osnovan 29. novembra 2003. godine u istoimenom naselju. Trenutno se takmiči u Međuopštinskoj ligi - grupa A, šestom takmičarskom nivou srpskog fudbala.

Prva takmičarska sezona bila je 2004/05. Najveći uspesi ostvareni su u sezonama 2010/11., 2012/13. i 2015/16. kada je klub završio na drugoj poziciji. U sezoni 2012/13. FK Busije je do poslednjeg kola, gde je dočekao Institut iz Zemun Polja, bio prvi na tabeli. Zbog bolje gol razlike bio je dovoljan bod za potvrdu prvog mesta i plasman u viši rang takmičenja. Na žalost, gosti su bili uspešniji u toj utakmici i pobedili su rezultatom 0:2. Te sezone je propuštena najbolja prilika za plasman u viši rang u istoriji kluba. Klub je u sezoni 2015/16. ponovio uspeh, ali ipak nije bio toliko blizu plasmanu kao u sezoni 2012/13. Cilj kluba je da u predstojećim sezonama uspe da izbori toliko željeni plasman u viši rang, kao i da iz godine u godinu raste i napreduje.

Reorganizacijom liga Fudbalskog saveza Beograda 2013. godine, FK Busije, kao i ostali klubovi tadašnje Treće Beogradske lige (sedmog ranga takmičenja) prelaze u ligu iznad, koja opet predstavlja najniži rang takmičenja (šesti). Osnovni zadatak i cilj kluba je razvoj i omasovljavanje fudbala kao sporta. Pošto u svom naselju nemaju fudbalski stadion, FK Busije od prve takmčarske sezone svoje protivnike kao "domaćin" dočekuje u Ugrinovcima, na terenu FK Sinđelić.


Dresovi fudbalskog kluba Busije kroz istoriju: