Promašajima u poraz

Komentari(0) | Autor:Selektor 06. новембар 2016. Poslednja izmena: 06. новембар 2016.
Omladinci Radničkog porazom su okončali prvi deo prvenstva. Nišlije su ponovo iskazali stare boljke, neefikasnost pre svega, pa su, i pored terenske inicijative i većeg broja šansi, ostali praznih ruku u meču sa Radom. Mladi „građevinari“ pobedili su na Stadionu kraj pruge 2:1, a pobednosni gol postigli su u 96. minutu.

Prvo poluvreme omladinci Radničkog odigrali su u grču, nepovezano i bez stvorene šanse za gol. Gosti iz Beograda su se bolje snašli po neravnom terenu i u 19. minutu poveli 1:0, a strelac je bio Luka Mihajlović.

Drugo poluvreme – druga priča. Na samom početku nastavka meča, u igru su ušli rekonvalescenti Lazar Mitrović i Lazar Nikolić i to je težište igre prebacilo pred kazneni prostor gostiju, a napadi domaćih su bivali sve opasniji. Ipak, prvu veliku šansu su imali gosti preko Trifunovića u 48. minutu. No, u dva navrata je golman Stojiljković iskazao svoju umešnost i spasao svoj tim.

Radnički je izjednačio preko Arsića u 67. minutu. Za jednu loptu, koja je odlazila u golaut, izborio se uporni Lazar Nikolić, uputio povratnu loptu na penaltik, a na pravom mestu se našao Arsić koji je plasirao loptu u suprotni ugao golmana Mićanovića, za 1:1.

Nakon izjednačenja, domaći fudbaleri su dodali gas i još žešće nastavili sa atakovanjem na gol Rada. Malo je nedostajalo da potpuno preokrenu rezultat i to u 72. preko Arsića, u 78. preko Lazara Nikolića i 88. minutu, kada je u šansi bio Lazar Mitrović.

I kako to obično biva, kada ne iskoristite svoje šanse - bivate kažnjeni. Igrao se 6. minut nadoknade vremena kada je sevnula kontra gostiju, a Radisvaljević preciznim šutem doneo Radu sva tri boda – 1:2.

Posle utakmice dogodio se manji incident. Zaiskrile su varnice među mladim igračima, ali zahvaljujući brzoj reakciji rukovodstva Radničkog sve se ubrzo primirilo.

Prvenstvo se nastavlja već sledećeg vikenda, a Radnički je domaćin omladincima Mačve.


OLS: RADNIČKI : RAD 1:2 (0:1)

Stadion “Kraj pruge”

Gledalaca oko 200

Sudije: Milovanović (Ćuprija), Zdravković (Ražanj), Stojanović (Aleksinac)

Strelci: - 0:1 u 19. Mihajlović, - 1:1 u 67. Arsić, - 1:2 u 90+6. Radisavljević.

Žuti kartoni: Nikolić, Mitrović, Topalović (Radnički), Mihajlović, Levićanin (Rad).

Crveni kartoni: P:Stamenković – trener, Mihajlović (Radnički), Petrović (Rad)


RADNIČKI NIŠ: Stojiljković, Stanojević (od 46. Mitrović), Ristić, Stojanović, Domić, Topalović, Ivanović, Trojanović (od 46. Nikolić), Arsić (od 89. Mihajlović), Ćirković, Pešić.

RAD: Mićanović, Popović (od 50. Paradjina), Ateljević, Keča, Tričković (od 74. M.Ilić), Stojanović, Mihajlović (od 66. Radisavljević), Trifunović (od 77. Galečić), Jović, Riznić (od 60. Petrović), V.Ilić (od 53. Levićanin).

XS
SM
MD
LG